HansKoskinen Provo

Raskain vankeinhuolto ostopalveluina Venäjältä?

  • Raskain vankeinhuolto ostopalveluina Venäjältä?

Vanhusten hoito, terveyspalvelut, vammaispalvelut, jne. kilpailutetaan, mutta vankeihoidon kilpailutus näyttäisi olevan mahdoton kilpailuttaa? Raskaimmat, ja paatuneimmat rikolliset jatkavat kilpailukysyistä toimintaansa kotimaassaan, tai vieraanvaraisemmissa Euroopan maissa... Onko rikollista esittää ajatus, että yli neljän vuoden tuomiot "lusimispalvelut" ostettaisiin Venäjältä?

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (7 kommenttia)

Ilkka Luoma

KESKIVIIKKONA, HELMIKUUTA 08, 2006
Vankeinhoitoa ostopalveluna Venäjältä

" ... Suomalainen vankeinhoitopalvelu pullistelee asiakkaista. Käyttöaste on hyvän palvelutason vuoksi korkea ja lomat pyörivät mallikkaasti tulevan kännykkäseurannan vuoksi. Suomalainen vankeinhoitojärjestelmä on kuuliaisen esimerkillinen ja asiakasystävällinen. Osa asiakkaista on palveluiden kestokuluttajia palaten täysihoidon piiriin ennen talven pakkasia. Asiakaspalvelu on niin hoivayhteiskunnan mukaista, että osa asiakkaista viihtyy sisällä paremmin kuin ulkona. ... "

~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2006/02/vankeinhoi... -

.

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

Juu ja mm. pedofiilit oppisivat venäjää ja paljon paljon muuta...
Olin aikoinaan opettamassa Vologdan suurimmassa lääninvankilassa, Papriha'ssa, 25 km Vologdan ulkopuolella. Suosittelen lämpimästi.
Minulla olisi aiheesta myös kehitysideoita.

Henry

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Kommentoija Björklidin tunnen humaanina kirjoittajana. Muuten epäilisin, että hän vihjaa pedofiilien saamaan "oikaisuhoitoon" Venäjän vankiloissa.

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

Sillä ei ole mitään tekemistä humaanisuuden kanssa. Se on vain fakta. Tosin vartijat voivat suostua siihen, että "kiusatut tapaukset" eristetään muista vangeista.
Ei sen puoleen Paprihan vankila oli mallivankila Venäjän olosuhteissa.

Henry

Käyttäjän OPM kuva
Jani Virta

Ulkomaalainen vanki voidaan tietyissä tapauksissa lähettää istumaan tuomionsa kotimaahansa, samoin kuin suomalainen vanki voi istua jossain tapauksissa Suomessa ulkomailla saadun tuomion tai tuomion osan.

Suomen kansalaista, Suomessa tehdystä ja tuomitusta rikoksesta ei voida karkoittaa maasta. Perustuslaki suojelee myös vankejen perusoikeuksia Suomessa.

Vankeuteen kuuluu ihmisen vapauteen ja muihin kuuluvien perusoikeuksien rajoittamista. Siihen kuuluu oleellisena osana merkittävän julkisen vallan käyttö. Merkittävää julkista valtaa ei voi käyttää muuten kuin virkasuhteessa. Tästä syystä vankeinhoidon "kilpailuttaminen" ja "yksityistäminen" on Suomessa mahdotonta. Se vaatisi merkittäviä muutoksia perustuslakiin.

"Onko rikollista esittää ajatus, että yli neljän vuoden tuomiot "lusimispalvelut" ostettaisiin Venäjältä?"
Ei ole rikollista esittää ajatusta tuosta, mutta sen toteuttaminen olisi lainvastaista ja mahdotonta käytännössä.

Jos Suomen kansalaisten lähettäminen istumaan tuomioitaan Venäjälle olisi mahdollista niin mahdettaisiinkohan todellisuudessa saada edes mitään säästöjä aikaiseksi. Osa vangeista palaisi maahan vakavasti traumatisoituneena ja entistä enemmän mielenterveysongelmaisina, ylitäyden venäläiset vankilat ovat otollisia lähteitä esim. tuberkuloosin ja muiden tartuntatautien osalta. Pahimmillaan "palaavat" vangit aiheuttaisivat epidemioita joiden hoitamisessa terveydenhoitojärjestelmän resurssit joutuisivat äärirajoille. Vankiloissa on tapana tapahtua "jengiytymistä" ja "yhteistyönluomista". Kuinka toivottavaa olisi se että suomalaiset rikolliset hankkisivat yhteistyökumppaneita enimmässä määrin venäläisten rikollisjärjestöjen suhteen ja nuo järjestöt käyttäisivät "palaavia" vankeja toimintansa laajentamiseen Suomeen.

Käyttäjän HansKoskinen kuva
Hans Koskinen

Tasa-arvon nimissä "ostopalvelut" kohdistettaisiin niin kotimaisiin kuin ulkomaisiin rikollisiin. Perustuslaki suojelee vammaisia, siinä missä vankejakin kaikilla on ihmisarvonsa. En usko että kilpailukykysopimusta laajennetaan vankienhuoltoon, mutta puheen ja ajatustenasteella sen voi käydä.
Aikoinaan kun nuori pikkurikollinen määrättiin lastenkotiin/nuorisovankilaan hän oppi siellä kaiken tarpeellisen, jotta pystyi siirtymään aikuistenrikollisten maailmaan...ehkä muutamaa poikkeusta lukuunottamatta.
Oletuksessa jossa "raskaat rikolliset" istuisivat Venäjällä tuomionsa ja he oppisivat kansainvälisen rikollisuuden, sekä solmisivat verkoston itään voi pitää paikkansa? Kiinnostavaa olisi nähdä kuinka moni ylipäätään palaisi elävänä idän lomaltaan?
Toisiko ostopalvelut todellisia säästöjä? Vai menisikö palaavat vangit suorilta H. Laueman hoiviin tai kulkutauti karanteeniin olisi hyvin mielenkiintoinen ihmiskoe.

Juha Hämäläinen

Hyvin kannatettava ajatus. Kulut tippuisivat varmaan neljännekseen nykyisestä. Ja rangaistuksen pelote- ja oikaisuvaikutus olisi nelinkertainen.

Toimituksen poiminnat