HansKoskinen Provo

Vaaliteema! Mille puolueelle!

  • Vaaliteema! Mille puolueelle!

Onko suomalaisella/suomalaisilla poliittisilla puolueilla rohkeutta ottaa yhdeksi vaaliteemakseen kannabis? Edellisen asian voi tehdä karkeasti kolmella tasolla.

1. Lähteä ajamaan Kanadan mallia, jossa vapautetaan läheskokonaan edellämainittu päihde...rajoite on kahdeksantoista vuoden ikä joka vaaditaan esim. Suomessa tupakkatuotteisiin, ja mietoihin alkoholituotteisiin, jne.

2. Lähteä vapauttamaan lääkekannabis sitä tarvitseville joka tarkoittaa sitä että tehdään laaja tutkimus mahdollisen lääkkeen hyvistä, ja huonoista puolista. Suhtaudutaan edellämainittuun aineeseen neutraalimmin kuten mihin tahansa lääkkeeseen, joka päästetään, tai ollaan päästämättä markkinoille.

3. Ottaa malli Sveitsistä jossa cbd-kannabis on vapautettu, tai siellä ei nähty syytä kieltää luonnontuotetta joka ei "päihdytä".

4. Tai ottaa vaaliteemakseen valistuksen. Valtaosa ihmisistä tietää mitä eroa on viinalla, viineillä/oluella, ja alkoholittomilla juomilla. Uskon myös että osa tietää myös mitä tarkoittaa tupakka, kevytsavukkeet, ja sähkötupakka (sähkötupakka ei ole rinnastettavissa alkoholittomiin juomiin, tai cbd-kannabikseen, mutta en keksinyt parempaakaan. Valistuksella tarkoitan että eriitäin suuri osa suomalaisista ihmisistä ei tiedä mitä eroa on ns. Viihdekannabiksella, Lääkekannabiksella, tai CBD-kannabiksella.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (18 kommenttia)

Käyttäjän JuhoPalmroos kuva
Juho Eeva

Piraattipuolueella on laillistaminen puolueohjelmassa.

Käyttäjän HansKoskinen kuva
Hans Koskinen

Kanadan, Espanjan, Hollannin,Sveitsin mallin mukaisesti?

Käyttäjän JuhoPalmroos kuva
Juho Eeva

Tutkitaan laillistamiskokemuksia eri puolilta maailmaa ja poimitaan parhaiten toimivat ratkaisut omaan malliin.

Käyttäjän AnttiMikkonen1 kuva
Antti Mikkonen Vastaus kommenttiin #3

Juuri näin. Olen nyt lukenut noi Kanadan provinssit läpi, sieltä ois säätelystä ihan ok lainsäädäntöä otettavaksi, muttei mitään lisenssipuolelta. Sitten Espanjassa oleva lakiehdotus seuraavaksi sumplintaan. Colorado ja Washington on kuitenkin ne, joista eniten palasia ainakin tällä hetkellä olevista lainsäädäntömalleista kannattaa ottaa.

Käyttäjän HansKoskinen kuva
Hans Koskinen Vastaus kommenttiin #3

Jep! Mutta Suomessa on kaikki kannabis tutkimukset jäissä. Ihmisten on vaikea olla jotain mieltä, tai muodostaa mielipiteitä jos asiasta ei edes keskustella julkisesti!

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Eiköhön Suomeen sovi Suomen oma malli, jossa on muiden maiden mallia mukana.

Käyttäjän HansKoskinen kuva
Hans Koskinen Vastaus kommenttiin #4

Monenko suomalaisen ihmisen sadasta luulet/oletat tietävän mitä eroa on viidekannabiksella, tai cbd-kannabiksella? Tai mitä eroa on Sveitsin ja Kanadan lainsäädännöllä kannabiksen suhteen?

Käyttäjän AnttiMikkonen1 kuva
Antti Mikkonen

Kuulen paljon aktiiveilta, että pitäisi tehdä ns kompromissiehdotus, eli jokaiselle jotain, ei mitään kellekkään. Suomen pitää olla edistyksellinen, edes tässä.

Käyttäjän HansKoskinen kuva
Hans Koskinen

Aktiivit jotka ovat muutama promille väestöstä käykeskustelua. Edes suurinosa viidekäyttäjistä ei tiedä eroa thc-kannabiksen ja cbd-kannabiksen välillä.! Suomen pitäisi olla edistyksellinen etenkin valistuksen suhteen, mutta tiedot esim. Espanjan, Sveitsin, tai Kanadan kannabis lain pääpiirteistä ovat puutteelliset. Mediallakin on suurimerkitys tiedon jakajana kansalle, jonka poliitikot eivät uskalla ottaa asiaa esille!

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Kyllä käyttäjät ovat perillä eroista. Lähinnä päättäjät, virkamiehet ovat asiasta kujalla.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

"Valistuksella tarkoitan että eriitäin suuri osa suomalaisista ihmisistä ei tiedä mitä eroa on ns. Viihdekannabiksella, Lääkekannabiksella, tai CBD-kannabiksella."

Minusta valistusta tarvitaan eikä esim kannabiksen laillistaminen sitä tarvetta vähennä yhtään. Toki myös eroista on hyvä valistaa.
Esim lääkärit eivät juuri oikeasti tiedä kannabiksesta tai eroista juuri mitään. Lääkärien koulutuksessa ei puhuta CBDstä mitään.
Poliisin kannabis tietämys on umpisurkeaa.
Myös itse valistajat ovat osoittain pihalla aiheesta mikä ilmenee hyvin kun puhutaan lääkekannabiksesta vs virkistyskannabis.

Käyttäjän HansKoskinen kuva
Hans Koskinen

Jos Lääkäreiden, Poliitikkojen, Poliisien, Opettajien tiedot/asenteet ovat hatarat, niin mitä tavallinen kaduntallaaja voi tietää asiasta?
Mika Waltari kirjoitti Valtakunnan salaisuudesta jonka sisältö on käynyt selville kirjan lukeneille, ja peruskoulun uskonto/maailmankatsomus opin tunneilla istuneille...
Kyseinen asia josta me käydään keskustelua on todellinen salaisuuksien salaisuus Suomessa

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Onhan se tieto heikkoa, kuten mun blogejeni kommenteista saa lukea. Toki nuoremmat tietäävät asiasta suhteessa paljon enemmän kun esim heidän vanhempansa.

Mediallakin on edelleen kannabis uutisoinnissa parantamisen varaa. Usein toimittajan omat asenteet paistavat läpi kirjoituksissa. Esim viimeviikolla HS uutisoin virheellisellä otsikolla Uuden seelannin ongelmista. Kas kun synteettista kannabista ei ole olemassa. Monet yrittivät oikaista sitäkin uutisointia, mutta toimittaja Linda Laine ei siihen reagoinut.

Käyttäjän JuhoPalmroos kuva
Juho Eeva

Ilmeisesti Rosa Meriläisen tapaus on vielä poliitikkojen tuoreessa muistissa, nyt varsinkin kun vaalivuosi on nurkan takana. Äänestäjiä ei haluta suututtaa, ja suhteellisesti suurin osa äänestäjistä on vanhemman sukupolven väkeä, jolle kannabis on tappava huume - paholaisen salaatti jonka juuret kasvavat helvetistä asti.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Tuo oli surullinen tapaus.

Ikävää huomata, että poliitikot ovat vässyköitä, eivätkä faktatietoa kannabiksesta halua tietää tai siitä puhua vain koska pelkäävät. Poliitikkojen pitäisi ottaa huomioon nuoremmat sukupolvet, jotka itseasiassa ovat kannabiksesta hyvin perillä, myös haitoista. Koska tässä asiassa nuorempia kuunnellaan?

Onneksi me piraatit kuuntelemme ja myös asiasta puhumme ja myös valistamme.

Käyttäjän HansKoskinen kuva
Hans Koskinen

Vihreillä ei ole paljon hävittävää vaikka alkaisivat ajamaan kannabiksen valistusta...tiedä vaikka se olisi heidän ainoa "oljenkorsi" nousuun?

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Vihreät antavat tukensa kannabiksen dekriminalisoinnille. Se on kirjattu puolueohjelmaan.

Käyttäjän HansKoskinen kuva
Hans Koskinen

Toimituksen poiminnat