HansKoskinen Provo

Jouluvalot tulee, mutta kenellä on varaa polttaa niitä?

  • Jouluvalot tulee, mutta kenellä on varaa polttaa niitä?

Joulu lähestyy ja kaapeista töngitään esiin jouluvalot. Mutta kenellä on varaa pistään ne palamaan ikkunaan, tai pihaan? Onneksi jouluvalojen polttaminen ei ole pakollista...lakiin kirjattua. Ihminen tulee toimeen ilman edellämainittuja sähkölaitteita.

Miten tulla toimeen ilman sähköä? Hankala juttu! Pärjäisin taloudellisesti paremmin pienemmillä sähkönsiirtomaksuilla ja kevyemmällä sähkön verotuksella! Onko ehdotuksia? Minulla ei ole varaa rakentaa ydinvoimalaa, edes sellaista pientä. Paljonko tuulivoimalaitteet maksaa? Pärjääkö agrikaatilla, aurinko paneeleilla, ja akuilla?

10 000 kilowattia/vuodessa mistä? Ac/dc:tä kuuntelemalla, pattereilla, ladattavilla?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Käyttäjän jlinjama kuva
Jussi Linjama

Aika vähän ne led-valosarjat kuluttavat; luokkaa 5W. Suurempi kulutus taitaa muodostua siitä, kun ne käydään autolla hakemassa marketista ja sitten kuskataan SER-jätteisiin seuraavana vuonna.

Kun pidät jouluvaloja päällä yötä-päivää yhden kuukauden, olet kuluttanut 3.7 kWh. Vastaavan määrän sähköä voit säästää lämmityksessä polttamalla yhden, noin kilon painoisen koivuklapin.

Käyttäjän HansKoskinen kuva
Hans Koskinen

Et ehkä löytänyt kirjoituksen ydintä...syy on tietty kirjoittajan

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen

Ryhdy elämäntapaintiaaniksi.

Juhani Vehmaskangas

Totta on, että LED valot kuluttavat vähän energiaa. Paljon enemmän energiaa kuluu siinä kun sytytetään jouluaatoksi kynttilä haudalle.

Käyttäjän topira kuva
Topi Rantakivi

@4. Ei se niin mene.

Mitä tahansa ihminen keksiikään, niin jostain energian vuoksi on otettava ja luovutettava. Ei voi olla ilman toista otettavaa tai luovutettavaa. Näin yksinkertaista se on ja sen takia ei ole ikinä keksitty ikiliikkujaa.

Minä näen tässä, että koko ajan kehitetään energiaa säästettäviä asioita, mutta emme voi sille mitään, että kehitysmaissakin aletaan haluamaan niitä esineitä, mitkä kuluttavat. Koko ajan yritetään standardoida liittimiä ja muita juttuja, jotta voitaisiin vähentää turhia kaatopaikkakuormia, kun samoilla liittimillä, energiaspekteillä voitaisiin käyttää yhä uudelleen samoihin laitteisiin.

Toimituksen poiminnat